Foto: Respektive producent.

Fyra nya fina öl

Lasse Råde botaniserar bland vårnyheterna. Och hittar 4 favoriter.

S:t Eriks Pilsner (1453), 5,3 %, Three Towns Ind Brewers, Sverige, 15:90 kr (33 cl).

En djärvt profilerad lager, med mycket beska och en närmast eldig smak av aprikoser och apelsinskal, med en kraftig doft av tallbarr, vilket också ger en sträv smak. Passar lika bra för sig själv, som till sillen som blev kvar sedan i påskas.

Betyg 4/5.

Carlsberg Hof (1365) 4,2 %, Carlsberg Danmark, 15:10 kr, (50 cl).

Gammal favorit i ny förpackning – PET-flaskan är naturligtvis både

miljövänlig och lätthanterlig, bekväm att ta med på picknicken, ingen risk för glaskross. En utmärkt törstsläckare, lite malt, citrus och behaglig alkoholprocent.

Betyg 4/5.

TT Green Lager (1495), 4,5, %, Three Towns Ind Brewers, Sverige, 8:90 kr (33 cl).

En välbalanserad lättdrucken ljus lager, men med lite mer beska och fylligare än en Hof. Humlig, aningar av bröd och citrus i smaken. Passar utmärkt ihop med vårprimörer, som lättrökt skinka med gratinerad sparris.

Betyg 4/5.

Adnams The Bitter (1686), 4,5 %, Adnams Sole Bay Brewery, England, 19,90 kr (50 cl).

Lite mörkare, bärnstensfärgad brygd som är rent knäckig i både doft och smak. Fruktig smak och en bitande beska. Kan njutas helt utan mat, eller varför inte till en kryddig köttgryta.

Betyg 4/5.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!