Frossa i semlor

Äntligen dags för semlor! Njut av en klassisk fastlagsbulle - eller testa nya smaker som choklad och calvados. Hitta din favoritsemla bland våra recept.

Smarta tips från Allt om Mat: Så lyckas du med semelbaket.

1. Arbeta degen. Degen ska arbetas i maskin eller för hand tills den kan dras ut mellan fingrarna till en tunn hinna utan att den brister.

2. Väg bullarna. Väg degbitarna så blir alla  bullar exakt lika stora och blir färdiggräddade samtidigt. 35 gram per  degbulle är en bra vikt för små minisemlor.

3. Rulla rätt. Tryck handflatan hårt mot degbiten,  rotera handen kraftigt mot degen och lätta successivt på trycket.  Resultatet blir då en rund och slät bulle.

4. Frys in. För att bevara saftigheten i bullarna  är det viktigt att frysa in dem så fort de svalnat och bara tina just så  många bullar man behöver till varje gång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!