Tips! Gott vin till grillad fisk

Veckans vintips från 2018 passar perfekt till grillad fisk.

Allt om Mat:s vinexperter har provat, betygsatt och recenserat alla viner i Systembolagets ordinarie sortiment för 2018.

Vinexperter Magnus Waern lyfter fram ett vin som särskilt prisvärt i kategorin "årets mellanklass-vin". Ett vin som passar perfekt ill grillad fisk:

• Bourgogne Les Ursulines Chardonnay 2016 (70131, t), 139 kr. Basbourgogner brukar sällan ge anledning till någon större entusiasm, men detta vin har fin balans, friska syror, lätta smörtoner och en fin fathantering. Bakom vinet står jättefirman Boisset, så även de stora drakarna kan få till det. En grillad fisk blir bra till.

Spara dina favoritviner i vår vin-app

Om du vill spara ner dina favorit­viner och lägga till i inköpslistan rekommenderar vi att du laddar ner vår Vinapp. Där finns alla betyg på ett och samma ställe. Över 1600 viner!

appen kan du söka på land, pris och betyg. Våra vinprovare har testat och betygsatt hela Systembolagets ordinarie sortiment!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!