Förena vin och choklad 3 underbara kombinationer

Sommelier och chokladexperten Maja Berthas om hur vi kan kombinera choklad och vin.

Maja Berthas är sommelier och chokladexpert och vet hur man kombinerar vin och choklad på bästa sätt. Här tipsar hon om tre favorit-kombinationer.

3 vin- och chokladkombinationer

1. Testa sydafrikanska vinet KWV Muscadel till  syrligare och fruktigare choklad, som Valrhonas Manjari eller Cluziels Mangaroo, säger hon. 

2. Eller så kan man dricka det söta och sträva röda spanska vinet Dulce Monastrell 109 kr för 500 ml (8412), det passar perfekt till kraftigare choklad med fruktiga toner som till exempel Cluziels Maralumi eller praliner med fruktfyllning

3. Ett tredje alternativ är att dricka sherryn La Guita Manzanilla 59 kr för 375 ml (8201) som funkar fint med hasselnötter eller choklad med saltflagor.

Ladda ner Allt om Mat:s vinapp

appen kan du söka på land, pris och betyg. Våra vinprovare har testat och betygsatt hela Systembolagets ordinarie sortiment!

I appen kan du också spara favoritviner och skapa inköpslistor. (OBS! Endast för iPhone.) Här laddar du ner appen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!