För mig slutar det alltid amerikanskt

Första gången jag smakade så dansade mina smaklökar. Amerikanska bakelser slår alla andra, utan tvekan.

Så länge jag kan minnas, har jag alltid varit svag för bakelser. Speciellt amerikanska bakelser. Cheesecake. Cupcakes. Pancakes. Om jag är på ett café kan jag stå i timmar och välja vilken av alla goda kakor jag ska ta, men det slutar alltid amerikanskt.  Till skillnad från svenska bullar eller en halvtorr sockerkaka är USA:s kakor krämiga, söta och snygga!

Vi svenskar borde baka mer från grunden själva, det börjar bli riktigt mycket halvfabrikata mixer på olika livsmedelsbutiker nu. Och resultatet blir ju oftast sådär. Jag känner massvis med personer som faktiskt äcklas av cheesecakes, cupcakes osv... Anledningen? De har mixat ihop något med en trött köpmix. Så mitt bästa tips till dig, även om du här hemma i Sverige, se till att njuta av en riktigt smarrig cupcake - men baka den själv!

Nu kanske du tänker att amerikanska bakelser är väldigt söta. Ja, på gränsen till oätliga. Låt mig säga så här: I Sverige finns det 7 sorters kakor. I USA finns 1000. Minst.

Du kan få exakt vad du vill när du vill.

Syrlig paj extra allt, oreoglass på sidan?

Inga problem!

Ellen lindberg 

Praktikant alltommat.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!