Fiskgratäng steg för steg

Laga en ljuvlig fiskgratäng i sex enkla steg. Leva&bo:s matskribent Christina Asplund hjälper dig att lyckas med maten.

Ingredienser och redskap hittar du nedan och beskrivning med bilder finns i bildspelet ovan.

De här redskapen behöver du:

Kniv

Skärbräda

Ugnssäker form

Måttsats

Visp

Plastgaffel

Kastruller

Potatisstöt eller potatispress

Skålar

Spritspåse

Tyll

Ingredienser 

600 g ekologisk torskfilé

1 tsk salt

2 krm vitpeppar, nymald

500 g räkor, oskalade

 Potatismos:

800 g potatis,

mjölig sort

1 dl mjölk, het

2 msk smör

salt, vitpeppar

1 äggula

Sås:

cirka 1 dl fiskspad

4 dl matlagningsgrädde

1 msk skaldjursfond, konc

2 msk vetemjöl

1 msk citron, pressad saft

3 msk dill, hackad

salt, vitpeppar

Servera med:

citronklyftor och dill

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!