Foto: Respektive producent.

Fira valborg med svenska smaker

Testa våra öltips, svenskt öl i god stil.
Oppigårds Golden Ale
(1490) 5,2 %, Oppigårds, 33 cl, 16,90 kronor

Sedan 2004 bryggs det öl i allt större skala i den lilla byn Ingvallsbenning i Dalarna. Många har deras öl som sina favoriter och denna ale är en modern klassiker. En tydlig men stillsam beska i kombination med tydlig humlighet i både doft och smak gör den till en bra allroundöl.
Dugges Lager no 1
(1413) 4,7 %, Dugges, 24,90 kronor, 50 cl

En vacker etikett gör att du inte missar denna flaska i butiken. Och tur är väl det för det är en lager som inte bör hoppas över. Tydlig humlighet men ändå i klassisk lagerstil med lite strävhet och maltighet i smaken. Lysande till mat och bra även som törstsläckare.

Mariestads Prima Lager (1389) 5,1 %, Spendrups, 14,90 kronor, 33 cl

Mariestads tillhör ju en av storsäljarna i öl-Sverige och i denna mer rejäla lager har man skottat i humlesorterna perle och fuggles. Klart smakrikare än sina bröder och smör och aprikos i doft och smak. En fin standardöl om än i pimpat tillstånd!

Wisby Klosteröl (1400) 5 %, Gotlands bryggeri, 15,90 kronor, 33 cl

Gotländska klosterölet har en lätt belgisk influens med lite syrliga, citrusaktiga och kryddiga toner. Ofiltrerat och därför lite grumligt och med lite större kropp i smaken – perfekt till kyckling eller fläskrätter och aptitretande som fördrink.

Åbro Sigill (1457) 5,2 %, 11,90 kronor, 33 cl

Prisvärt och ekologiskt standardöl som höjer sig över lågpriskonkurrenterna. Smakrikare och med väsentligt trevligare eftersmak. Väl kyld till mat och mingel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!