Festlig meny med Nobelglans

Helgens trerättersmeny är lite extra tjusig, Nobeldagen till ära. Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Till förrätten:

Sancerre les Baronnes 2009 (32253) Frankrike, 159 kronor

Vitt vin med aromatisk, ren smak med toner av nässlor och citrus. Aptitretande, klingande frisk fruktsyra.

Till varmrätten:

Castellero Langhe Rosso 2008 (94896) Italien, 119 kronor

Rött vin med läcker mörk frukt med drag av saftiga körsbär, plommon, kryddor och kaffe, Markerade men balanserade syror.

Till desserten:

Grande Maison Cuvée des Anges 2007 (4130) Frankrike, 99 kronor (37,5 cl)

Vitt vin med fin sötma, drag av marsipan, torkad frukt och uppfriskande fruktsyra.

Notera att i tournedos-receptet står det att man ska använda Barbera  d´Asti Ca´Bianca både i och till maten. Men det vinet har bytt namn och  dessutom ändrat karaktär. Istället föreslår vår vinexpert ett alternativ  som innehåller 50% barbera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!