<p>Chiliaioli</p>

Chiliaioli

Foto: Petra Jonsson

Fest med färska skaldjur

Färska skaldjur och goda såser är Ingbritt Gustavssons enkla recept på festmat. Här är hennes tre favoriter.

Romsås

”En favorit till kokt hummer med fin sälta från stenbitsrom och lagom sting av hackad rödlök.”

Cirka 2 dl

1 dl majonnäs, (se separat recept)

1 dl crème fraiche

50 g stenbitsrom

30 g finhackad rödlök

2 msk plockad dill, finhackad

salt

vitpeppar

Gör så här: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen i kylskåp och låt den dra, cirka 30 minuter så smakerna hinner blanda sig.

Limedressing

”Den som vill ha en lite smalare sås gör den med enbart turkiskt yoghurt. Passar fint till alla skaldjur.”

Cirka 2 dl

1 dl turkisk yoghurt

1 dl majonnäs

1 lime, finrivet skal + pressad saft

salt

vitpeppar

Gör så här: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen i kylskåp och låt den dra, cirka 30 minuter.

Chiliaioli

”Det är gott att matcha färska räkor och havskräftor med lite hetta från chilipeppar”.

Cirka 2 dl

1 dl turkisk yoghurt

1 dl majonnäs

1–2 vitlöksklyftor, krossade

1 röd chilipeppar

salt

vitpeppar

Gör så här:  Dela och peta bort kärnorna ur chilifrukter och hacka chilin mycket fint. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ såsen i kylskåp och låt den dra, cirka 30 minuter.

Foto: Petra Jonsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!