<p>Gammelg&aring;rden bjuder p&aring; knarriga golv och mysig milj&ouml;, p&aring; Fj&auml;llis f&aring;r du kristallkronor i stugan och p&aring; Lammet &amp; Grisen erbjuds du vacker matlagning. Det &auml;r bara att v&auml;lja. <br />
&nbsp;</p>

Gammelgården bjuder på knarriga golv och mysig miljö, på Fjällis får du kristallkronor i stugan och på Lammet & Grisen erbjuds du vacker matlagning. Det är bara att välja.
 

Fem bästa pubarna i fjällen

Välj rätt matställe att lägga pengarna på i Sälen. Vi har valt ut fem höjdare.

I fjällvärldens populäraste familjeområde Sälen finns en hel del restauranger att äta på. Men som i alla turistområden är det lätt att det blir dyrt, men inte bra. Vi har tittat i restaurangguiden White Guide, som satt betyg på krogar i Sverige. Så här tycker de om Sälenområdet:

Gourmetkrogen som också är dyrast

Bästa krogen är Onkel Jean, som ligger på Högfjällshotellet. Det är en gourmetrestaurang av rang, och priser därefter. En varmrätt kostar mellan 345-395 kronor. Utsikten är vacker och servicen god, menar White Guide. Något för den som är ute efter en lyxig helhetsupplevelse.

Titta mer på Högfjällshotellets hemsida

En klassiker är Lammet & Grisen

En krog med gedigen vinkällare som även erbjuder vinprovningar. På menyn står kötträtter där närproducerat är vanligt. Ganska höga priser, 379-399 för en varmrätt och inte högsta betyg på maten, enligt White Guide. Det här stället är för någon som vill ha en vinupplevelse.

Titta mer på Lammet & Grisens hemsida

Gammelgården med gedigen charm

För god mat till lite mindre summa är Gammelgården ett bra tips. Varmrätter ligger på mellan 169-209 kronor och då bjuds man på traktens delikatesser. Finns också ett vegetariskt alternativ. De har också en våffelstuga öppen dagtid, med klassiskt goda våfflor. Något för den som vill äta i charmig miljö.

Titta mer på Gammelgårdens hemsida

Fjällis - prisvärt resturangbesök

En timmerstuga inredd med kristallkronor. På Fjällis får du en mysig upplevelse och kan äta god mat. Priserna ligger på mellan 170-250 kronor. Ett bra ställe att äta på helt enkelt.

Titta mer på Fjällis hemsida

En italienare på fjället

I Sälen ligger också Appetito Ristorante Italiano, med en hängiven krögare som lagar riktigt bra italiensk mat. Inhyst i en gammal våffelstuga kan man göra en kulinarisk resa. Bra vinlista ackompanjerar menyn. Varmrätterna kostar alla 110 kronor och tillbehören 39 kronor.

Titta mer på Appetitos hemsida

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!