Favoriten klarade pressen

Fredrik Horn blev svensk mästare i sommellerie. I helgens final slog han de övriga deltagarna och kan nu sikta på nordiska mästerskapen.




Fredrik Horn
jobbar på Växjörestaurangen PM & Vänner och var med i SM redan förra året. Den erfarenheten gjorde att han denna gång kunde hålla nerverna i styr och vinna finalen. Som läromästare har han världsmästaren i sommellerie, Andreas Larsson, som även han jobbar åt växjökrogen.

Sommeliererna tävlade i olika delar; mat- och vinkombinationer, praktiska hantverksmoment och rena teoriskrivningar. Finalen gick inför publik i Göteborg och de tävlande sattes på press under tävlingen.

På andra plats kom Arvid Rosengren som arbetar på Le Rouge i Stockholm och på tredje plats kom Totte Steneby med hemvist på Eriks vinbar på Gondolen, också i Stockholm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!