Foto: Thinkstock photos

Ett äpple om dagen är bra för magen

Ibland kan god hälsa växa på träd. Kolla in äpplets superkrafter!

Visste du att....

...frukt innehåller cirka 85-90% vatten beroende på sort. Resten är fruktos, fibrer, vitaminer, mineraler och antioxidanter.

....äpplen kan hjälpa din matsmältning. Ungefär hälften av fibrerna i äpplet är pektin, och resten är mest cellulosa. Båda dessa ämnen ger näring till bakterierna som "jobbar" i tarmen.

...studier vid universitetet i Illinois pekar på att den typen av lösliga fibrer som finns i äpplen (samt i havre och nötter) stärker immunförsvaret och minskar risken för inflammation i samband med fetmarelaterade sjukdomar.

...oskalade äpplen innehåller mest nyttiga ämnen - för det mesta sitter i skalet. Köp gärna ekologiska äpplen utan rester av bekämpningsmedel och njut sedan av äpplena med skalet på.

...ämnet quercetin som finns i äpplen har i finska studier visat sig sänka risken för dödlig utgång av hjärtsjukdomar, cancer och diabetes typ 2.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!