Foto: Istock

Entrecote och ryggbiff – så tillagar du det (+ goda recept)

Entrecote och ryggbiff är gott och mört ryggkött som passar bra till det mesta. Det passar att helsteka i ugn, steka skivor i pannan och att grilla.

Ryggbiff ugn – gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Torka av köttet, och krydda med salt och peppar.

3. Stek det i olja och smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida, ös köttet med stekfettet under tiden.

4. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 55-60° innertemperatur, beräkna ca 15 min.

5. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor och kryddas med flingsalt.

Entrecote i ugn – gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Torka av köttet, och krydda med salt och peppar.

3. Stek det i olja och smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida, ös köttet med stekfettet under tiden.

4. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58-65°, beräkna ca 15 min.

5. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor och kryddas med flingsalt.

Stek entrecote eller ryggbiff – gör så här:

Foto: iStockphoto

 Stekt entrecote serveras klassiskt med pommes och bearnaisesås.

1. Skär köttet i skivor.

2. Stek köttet i 1 msk olja i en riktigt het panna 2–3 min per sida. Krydda med 
1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

3. Låt vila ca 5 min före servering

Recept på entrecote och ryggbiff:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!