Enkel helgmeny med julig avslutning

Sista helgen innan jul serverar vi en lättlagad trerättersmeny som avrundas med goda julsmaker. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till maten.

Till förrätten:

Villa Cavarena 2009 (6299) Italien, 99 kronor

Vitt vin med god, fruktig smak med toner av anans och lätt krydda. Frisk, aptitretande syra som ger spänst och lite längd i smaken.

Till varmrätten:

Errázuriz Estate Pinot Noir 2009 (6294) Chile, 89 kronor

Rött vin med mjuk och behaglig framtoning. Inslag av mogna bär och kryddor och fräsch fruktsyra. 

Till desserten:

Blossa Trestjärnig spetsad med cognac (96517) 21%, 79 kronor (50 cl)

Här passar det fint med lite het glögg till kakan. Kryddig och fyllig med drag av cognac, choklad, kryddnejlikor och kardemumma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!