En vinkurs kanske?

Här på redaktionen har vi tre personer som inte bara är proffs på mat och journalistik utan också har valt att utbilda sig i vinkunskap. Tre sommelierer alltså – förutom vår fyra personer starka vinprovargrupp. Inte illa alls, men idag inte helt ovanligt för en arbetsplats har jag förstått.

Ibland skänker jag en stilla tanke åt alla chefer på andra företag som nu i allt raskare takt får ta ställning till anställda som vill vidareutbilda sig i vinyrket på deltid. För de är många! Och de har många utbildningar att välja bland.

Vi bad vår reporter Eva Wrede ta reda på mer om hur man utbildar sig i vinkunskap. Och hon fann en uppsjö av vägar, för amatörer och proffs, för distans, heltid eller deltid. Läs mer på sidan 72.

Själv har jag nöjt mig med att studera resterna av Allt om Mat:s årliga provning av hela Systembolagets sortiment. Drygt 1 000 viner som vi köpt in (dyrt blev det, men väl värt notan) och som vår vingrupp provat under strikta former. Resultatet av provningen kan du läsa om i listorna som börjar på sidan 84.

Alla sidhänvisningar gäller senaste numret av Allt om Mat, nr 17.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!