Elegant nyårsmeny - som passar till champagne

Efter fransmännen är vi svenskar champagne-älskarna framför andra. Matkreatören Mattias Larsson har skapat en elegant nyårsmeny med rätter som trivs ihop med champagne.

Gott nytt år! Fira med lyxig champagnemeny:

Förrätt till nyår 

Gemsallad med råmarinerad lax, syrliga grönsaker och ingefärspesto. 

Matcha gärna med champagnen Pierre Peters Cuvée de Reserve (7350) eller ett billigare alternativ Brochet Blanc de Blancs Chardonnay (7919).

Foto: Stefan Wettainen

 Klicka här eller på bilden för recept.

Förrätt nr 2

Hackad råbiff med picklade rotfrukter, dillcrème och friterad potatis. 

Matcha gärna med champagnen Palmer Blanc de Blancs (7553) eller ett billigare alternativ Langlois Crémant de Loire Brut (7404).

Foto: Stefan Wettainen

 Råbiff och champagne är alltid en lyckad kombination. Klicka här eller på bilden för recept.

Lyxig fisk till varmrätt

Brynt hälleflundra och kungskrabba med syrad kålrabbi och gräddglaserad brysselkål. 

Matcha gärna med champagnen Bollinger Special Cuvée Brut (7418) eller ett billigare alternativ Crémant de Bourgogne Brut Cuvée S (97043).

Foto: Stefan Wettainen

 Klicka här eller på bilden för recept. 

Nyårsdesserten

Rödbeta med färskostcrème, rostad getost, hallon och salta valnötsflarn.

Matcha med en roséchampagne Bollinger Rosé (7755), eller det billigare alternativet Rotari Rosé (7701).

Foto: Stefan Wettainen

 Klicka här eller på bilden för recept.

Till 12-slaget

Chips med löjroms- och pepparrotsdipp. 

Foto: Stefan Wettainen

 Klicka här eller på bilden för recept.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!