Disken blir renare om du inte sköljer av den innan du ställer in den i maskinen

95 procent sköljer av sina tallrikar, glas och bestick innan de ställer in dem i diskmaskinen. Men det är fel säger diskmaskinstillverkarna. Disken blir nämligen renare om du ställer in den smutsig.

Det är norska VG som kommer med den häpnadsväckande informationen. Tidningen har varit i kontakt med flera diskmaskinstillverkare, och de flesta är överens om att disken inte ska sköljas av.

– När fabrikerna testar diskmaskinerna så testas de utan att maten sköljs bort. Och det visar sig att resultatet blir bättre då, säger Kjetil Mikkel Borg som är marknadschef på Grundig till VG.

Anledningen till att disken inte ska sköljas av är att dagens diskmaskiner är såpass avancerade. De flesta maskinmärken har en inbyggd automatik som känner av hur smutsig disken är. Och om alla matrester har sköljs bort så sänker maskinen både disktemperaturen och disktiden.

Större matbitar som kött- och fiskben ska dock skrapas av innan tallriken ställs in i maskinen skriver VG.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!