Frukostmål
Råggröt
Koka 1 dl rågflingor med dubbelt så mycket vatten.
Skiva ner ett medelstort päron och häll över 2 dl minimjölk.
Yoghurt med havreflingor och frukt
3,5 dl naturell lättyoghurt, 0,5 procent fett, en halv dl havregryn, en handfull vindruvor och en apelsin. Skala och skiva frukten i yoghurten och strössla havregrynen över.
Lunch
Omelett
4 hela ägg, två äggvitor, en stor röd och en grön paprika. Vispa ihop ägg och äggvita, hacka paprikorna och häll i innan omeletten stelnat i stekpannan.
Pasta med tonfisksås
85 g pasta, 120 g tonfisk i vatten, 200 g krossad tomat, 80 g gul lök. Koka pastan enligt anvisningar. Fräs löken till såsen tillsammans
med krossad tomat och lägg sist i tonfisken.
Mellanmål
Banan med minimjölk
Mosa en stor banan och häll över 3 dl minimjölk.
Yoghurt med müsli
2 dl naturell lättyoghurt, 0,5 procent fett och 50 g basmüsli.
Middag
Pasta med kycklingsås
50 g pasta, 150 g kycklingkött, bröst eller filé. 200 g krossad tomat, 30 g gul lök, 1 vitlöksklyfta. Koka pastan enligt anvisningarna. Stek kycklingen utan fett i teflonpanna, fräs löken, häll över krossad tomat och pressa över vitlöksklyftan.
Lax med ris och yoghurtsås
100 g lax, 50 g ris, 1,5 dl naturell lättyoghurt, 0,5 procent fett.
Koka riset enligt anvisningar, stek laxen i ugn eller teflonpanna.
Använd yoghurten som sås och klipp över dill eller gräslök.
Kvällsmål
Kryddad kesella
Kesella 1 procent fett, klipp i grönsaker eller blanda i kryddor i
kesellan.
Kycklingklubba
En kycklingklubba, färdiggrillad från butiken går bra. Ta bort skinnet och ät tillsammans med en morot.