Den hemliga gästen - så arbetar en krogrecensent.
Den hemliga gästen - så arbetar en krogrecensent. Foto: Stina Wirsén

Det påverkar bemötandet du får på krogen

Den hemliga gästen är krogrecensenten som bedömt hundratals krogar. Förra året kom boken "Den hemliga gästen". Här berättar författaren om knepen som funkar på krogen - och vad du inte ska göra som gäst.

Vad påverkar bemötandet man får som gäst?

- Kändisar och  stammisar får bättre bemötande på de flesta ställen. Så är det bara. Om  du har hittat ett ställe som du verkligen gillar lönar det sig lägga en  stor del av krogbudgeten där, i stället för att sprida ut den över halva  stan.

I övrigt gäller samma sociala koder som i resten av samhället. Med ett leende kommer man långt. It’s nice to be nice…

Den hemliga gästen ger sina bästa tips till Alltommat.se:s läsare: 

Tre tumregler för bättre service på krogen

Tre tumregler för bättre service i baren

Hur bemöter man en dryg hovmästare eller servitör/servitris?

Hur gör man för att få ett bra bord?

Om man får dålig mat – hur framför man det på bästa sätt?

Går det att reklamera servicen?

Vanligaste misstagen man gör som gäst?

Har du något hemligt knep för att få bättre bemötande?

Om man känner sig osäker inför vinlistan – finns någon fras som inte kan gå fel om man inte vet så mycket om vin?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!