<p>Heston Blumenthal, Ferran Adri&agrave;, Mathias Dahlgrens restaurang vid Grand H&ocirc;tel och Rene Redzepi p&aring; Noma i K&ouml;penhamn.&nbsp; </p>

Heston Blumenthal, Ferran Adrià, Mathias Dahlgrens restaurang vid Grand Hôtel och Rene Redzepi på Noma i Köpenhamn. 

Foto: AFP/AP/Ronny Johansson/Christian Örnberg

De lagar världens bästa mat

Testa maten som världens bästa kockar lagar. Här är kökscheferna och deras krogar - besök dem om du vill äta det bästa.

Allt är en smaksak men vill du äta mat som lagas av de kockar som anses vara de bästa så har du tipsen här. Samtliga hamnar på de högsta platserna när mattidningar och matorganisationer rankar de bästa i världen.

Ferran Adrià. Spanska El Bulli är hans restaurang och där har han tagit maten till nya höjder. Här är det näst intill omöjligt att få bord i år (!) men det gäller att passa på - Ferran Adria ska ta en paus under 2012 och 2013 för att tillbringa tid med familjen.

El Bulli

Heston Blumenthal. I Storbritannien hittar du restaurangen the Fat Duck, hyllad för sin rustika matlagning under ledning av Heston Blumenthal.

The Fat Duck

Läs mer: Kockarnas trendspaning 2010

Rene Redzepi. Du behöver inte åka så långt för att njuta Rene Redzepis mat - det räcker att ta dig till Köpenhamn. Noma heter krogen som ständigt ligger på kritikernas topplistor när det gäller god och innovativ mat.

Noma

Massimo Bottura. Är du i Italien och i närheten av Modena ska du sikta på Osteria Francescana. Om du har lite pengar över vill säga... 

Osteria Francescana

Mathias Dahlgren. Den svenske kocken anses av allt fler tillhöra världseliten. Du smakar hans mat på egna krogen Mathias Dahlgren i Stockholm - Matsalen eller lite enklare Matbaren.

Mathias Dahlgren

Grant Achatz. I Chicago på resa? Boka bord på Alinea och du kommer äta mat du aldrig glömmer. Så enkelt är det.

Aliena

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!