Foto: BrewDog

De har bryggt världens starkaste öl

Skotskt bryggeri slår alla rekord med en öl på 32%.

Skotska bryggeriet BrewDog dömdes ut som oansvariga redan vid lanseringen av ett öl med en alkoholstyrka på 18 %, men nu har de gått ännu ett steg längre. Nya satsningen Tactical Nuclear Penguin är nästan dubbelt så stark - 32% - och ska säljas i begränsad upplaga.

- Det handlar om att testa gränser, att ta utvecklingen av öl till en ny nivå, säger bryggeriets VD James Watt till brittiska BBC i en intervju.

Flaskans etikett innehåller en varning för styrkan, och tipsar konsumenten att avnjuta drycken i små doser - på samma sätt som man bäst avnjuter en fin whisky eller ett Frank Zappa-album.

Lanseringen av ölet upprör, eftersom alkoholfrågan ligger högt på den politiska agendan i Skottland just nu med bland annat förslag om minimipris för öl. Jack Law på organisationen Alcohol Focus Scotland är skeptiskt till BrewDogs motiv, och beskriver det hela som en cynisk marknadsploj.

- Vi vill veta varför ett bryggeri skulle vilja producera en öl som är nästan lika alkoholstark som whisky, menar han.

Källa: BBC

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!