Datakokboken - frågor och svar

Här finner du svaren till de vanligaste frågorna.

Hittar du inte lösningen på ditt problem så skicka din fråga till red@aom.bonnier.se

Fråga: Jag har fått den nya Datakokboken men ikonen, en kronärtskocka, är densamma som förra årets. Har jag fått rätt version?

 Svar: På Datakokboken 2010/2011 har vi samma ikon som i fjol, dvs en kronärtskocka. Vi förstår att detta är förvirrande och lovar att göra en ny till nästa års version.

Fråga: Vissa knappar syns inte?

 Svar: Om du har för låg upplösning på din skärm kan vissa knappar skymmas.

 För att du ska kunna använda Datakokboken fullt ut krävs en upplösning  på minst 1024*768 punkter. Du ändrar skärmupplösning på din dator genom  att högerklicka på skrivbordet och välja Egenskaper, välj sedan fliken  Inställningar. Längst ner finns en inställning för skärmupplösning,  ändra den till 1024*768.

 Fråga: Hur tar jag backup på mina kommentarer och recept?

 Svar: Enklast är att kopiera hela installationen av Datakokboken.  Normalt installeras den i C:ProgramAllt om Mat. Du kan också välja  att enbart kopiera mappen personalRecipeDB som ligger i mappen  Datakokboken.

 

Fråga: Kan jag flytta mina egna recept och kommentarer till en annan dator?

 Svar: Om du vill flytta över dina egna recept och kommentarer  till en annan dator så kopierar du bara mappen personalRecipeDB till  den mappen där Datakokboken är installerad på den nya datorn. Mappen  personalRecipeDB ligger i den mapp där du har installerat Datakokboken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!