Foto: Thinkstock photos

Därför kan kvinnor vara bättre på vin

Fler smaklökar borde ge fördel i provsmakningen anser vissa.

Flera undersökningar har visat att kvinnor i större utsträckning än män är så kallade supersmakare - med fler smaklökar. Detta kan bland annat göra dem känsligare för sötma och beska. En del drar slutsatsen att detta skulle göra kvinnor generellt mer lämpade att till exempel prova vin.

− Män kan bli jättebra vinprovare, men de behöver träna och lägga mycket mer energi på det. Kvinnor har det i sig av naturen. Medan männen använde sina muskler så lyssnade och doftade kvinnan till sig faror, säger Magnus Svensson, kreativ ledare för sommelierutbildningenpå Restaurangakademien till wownews.se

I Storbrittanien har bland annat bryggeriet SABMiller (som gör märket Grolsch) tagit till sig detta och anställt fler kvinnor som proffesionella provsmakare. Bryggmästaren Barry Axell säger att anledningen till detta är just att kvinnor ofta är mer smakkänsliga än män.

- Kvinnor som är tränade provsmakare överglänser sina manliga kollegor, säger han i en intervju i The Sun.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!