Daniel Paris hjälper dig i köket.
Daniel Paris hjälper dig i köket. Foto: www.danielparis.se

Daniel Paris har skrivit kokbok

För ett år sedan hade Daniel Paris aldrig stått vid spisen. Så var han med i SVT:s Ung och Bortskämd. Nu har han skrivit kokboken Första hjälpen i köket.

Teveprogrammet Ung och Bortskämd förändrade hans liv. Tio över-curlade ungdomar flyttade in i ett hus för att lära sig ta ansvar under åtta veckor. Daniel Paris, 23, kammade hem vinsten - och påbörjade sitt livs resa.

- Tidigare gjorde jag aldrig något om jag inte var bäst på det. Det var allt eller inget. I huset insåg jag att man måste våga, att man inte kan lägga ner efter ett försök.

- Det var ett uppvaknande. Jag förstod att det var därför jag inte kunde något eftersom jag alltid gav upp om det inte blev perfekt på en gång. Jag lärde mig våga göra saker ändå, som att laga mat. Man får inse att det inte kan bli perfekt de första gångerna.

Vad var senaste rätten du lagade?

- Orientalisk pizza. Receptet finns i kokboken, den är superenkel med ingerdienser man oftast har hemma.

Hur ofta lagar du mat?

- Flera gånger i veckan. Tidigare såg inte nöjet i det, nu tycker jag det är kul. Har fått ett stort matintresse, nästan som med mode. Jag gillar att  experimentera, hitta nya ingredienser och recept.

Brukar du bjuda vänner på middag?

- Ja! Förut var de rädda att äta när jag lagade. Nu gillar de det. Jag bjuder oftast på wok, hamburgare eller falukorven ur kokboken.

Din favoriträtt?

- Jag älskar skaldjur, rött kött och thaimat. Varannan vecka går jag ut och äter en trerätters på en bra krog. Gillar Scandic Malmen och Sture Hof.

Bästa tipsen till dem som inte kan men vill lära sig laga mat?

- Att våga. Är det något jag försöker nå ut med är det att man måste våga göra det. Om jag kan kan alla!

Vad skulle du aldrig laga?

- Jag har hört att skaldjur kan vara känsliga. Jag aktar mig för att bjuda på det. Vill inte utsätta mina vänner för otrevligheter.

Läs också: 12 sanningar om Daniel Paris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!