Conrad blev årets konditor

Conrad Tyrsén är svensk mästare på tårtor, desserter och praliner.

Conrad Tyrsén från Lux dessert & choklad utnämdes till Årets konditor efter en hård tävlingsdag på Nordiska Museet i fredags.

- Det känns helt sjukt! var den glada och lite chockade gotlänningens spontana reaktion.

Under hela förmiddagen slet de fem finalisterna framför scenen. En pralin, en take-away dessert och en tårta på temat Karibien skulle presenteras för juryn. En härlig kokosdoft spred sig från tävlingsborden när tårtor och desserter dukades upp i kreativa installationer med allt från palmblad till cigarrer. Tyrséns presentation bestod av ett dimhöjt minilandskap med pralinberg och tårtpiedistal, mot en fond av en karibisk solnedgång.

- Det har varit hård konkurrens, men vi har varit överrens, sa juryns ordförande Tony Olsson.

I förstapriset ingår, förutom titeln "svensk mästare", även en check på 40 000 kronor.

- Jag skulle vilja göra en resa till ett kakaoplantage, ta del av tillverkningsprocessen och sen kanske få möjlighet att använda den färdiga produkten i mina egna desserter, sa en nöjd Conrad Tyrsén.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!