Christina Jansson: "Matbloggen ska spegla ens personlighet"

Blogg: pickipicki.se

Med din yrkesbakgrund - äter du extra nyttig mat?

- Jag skulle ljuga om jag sa att jag bara äter nyttig mat. Jag fikar som alla andra. Däremot försöker jag laga mat efter säsong. Jag hämtar mycket inspiration från naturen, och går gärna ut och plockar nypon, fläder och svamp.

Hur ska man tänka om man vill starta en matblogg?

- Bloggen ska spegla ens personlighet. Jag gillar matbloggar med fina foton, sedan gör det ju inget om bloggaren skriver underhållande också. Det är väl det som är skillnaden mellan en matblogg och vanliga recept.

Du vann Matbloggpriset 2009. Vad betydde det?

- Att nya människor hittade till min blogg. Jag fick fler besökare.

Vad betyder pickipicki?

- När vi var små och hälsade på hos farmor och farfar fick vi pickipicki framför barnprogrammen. Skalat äpple, skuret i bitar som vi åt med tandpetare. Fortfarande äter jag pickipicki, men jag brukar pynta den med kanel eller kardemumma.

Christinas nyponsoppa

4 portioner

7 dl färska nypon

1,5 liter vatten

3/4 dl socker

1,5 msk potatismjöl

Gör så här:

1) Skölj och rensa nyponen (skär bort ändarna). Nyponen kan med fördel delas på mitten så att de som eventuellt innehåller larver kan sorteras bort. 

2) Koka upp 1,5 liter vatten, häll i nyponen, koka dem mjuka i knappt 20 minuter. Mixa med en stavmixer och sila nyponsoppan genom en finmaskig sil, släng klipulvret. 

3) Häll upp nyponsoppan i kastrullen och vispa ner sockret. Rör ut potatismjöl i några matskedar kallt vatten, vispa ner i nyponsoppan. Låt nyponsoppan precis koka upp under omrörning. 

4) Servera med en klick vaniljglass och toppa med grovhackade mandelskorpor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!