Fylld kalkon till jul
Fylld kalkon till jul Foto: Ulf Svensson

Bjud på klassisk juldagskalkon

Festlig trerättersmeny för släkten på juldagen eller annandag jul. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Till fikonen:

 Temento Sauvignon Blanc & Co 2009 (2169) Österrike, 79 kronor

Vitt, friskt vin med ren, lätt aromatisk fruktighet. Inslag av fläder och citrus.

Till kalkonen:

 Ravenswood Vintner´s Blend Zinfandel 2008 (26001) USA, 99 kronor

Generöst mörkkryddig med inslag av plommon, lakrits,vanilj och lite peppriga toner.

Till desserten:

 Château Dereszla Tokaji Aszù 5 Puttonyos 2005 (2901) Ungern, 159 kronor (50 cl)

Sött och läckert elegant med honung, mandel, saffran och gula bär i smak och doft.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!