Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur
Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur Foto: Holger Edström

Bjud på enkel festmeny

Krånglig tillagning och dyra ingredienser - så lyder nite receptet på en lyckad middagsbjudningen. Mat kan gärna vara lika enkel som god - och viktigast av allt är sällskapet!

Här tipsar vi om en lättlagad trerättersmeny som ger utrymme för mer tid med gästerna och mindre tid i köket! Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till maten. Och till desserten en tuff punch!

Förrätt

Bruschetta med vit sparris

Att dricka till:

Cinzano Riserva (7715) Italien, 59 kronor.

Ett friskt och mousserande vin blir en fin inledning med bruschettan.

Trevligt med torr, läskande smak med inslag av citrus och friska äpplen.

Varmrätt

Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur

Att dricka till:

Morgon 2006 (5106) Frankrike, 87 kronor.

Ett mjukt, rött vin med smak av röda bär och fin friskhet. Behaglig i

sin saftiga, softa stil.

Dessert

Päron med apelsinchokladmousse

Att dricka till:

Trosa Punsch (552) Sverige, 156 kronor (50 cl)

Ett litet glas kall punsch blir ett fint komplement här. Markerad

sötma med inslag av arrak och torkad frukt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!