3 bästa budgetviner - vinexperterna tipsar

Kan billigt budgetvin verkligen smaka gott? O ja! Efter att Allt om Mat:s vingrupp har testat och betygsatt alla viner i Systembolagets fasta sortiment (utom småpartier) har de tagit fram ett varsitt billigt fyndvin under 90 kronor som håller hög klass. 

Här är bästa vinerna 2018 som inte kostar mer än 89 kronor:

Bästa budgetvinet - enligt vinexperten Magnus Waern

Dão Casal Mor 2016 (12520), Portugal, 59 kr.

En robust och gedigen portugis i ganska tuff stil med kryddiga fattoner med inslag av mörka bär och lite örtinslag. Det är svårt att förstå att det går att få fram så mycket karaktär för den lilla slanten. Bra till en lammstek.

 

Bästa budgetvinet - enligt vinexperten Maria Collsiöö

Tokaji Furmint Dry 2016 (6214), Ungern, 89 kr.

Ungern kommer starkt med välgjorda torra vita viner av druvsorten furmint (mest känd som huvuddruvan i de söta vinerna). Solmogen frukt som ananas och mandarin ackompanjerar den friska syran. Drick till kalvschnitzel med potatissallad.

 

Foto: Copyright © Hillevi Nagel, All Rights Reserved. D

Bästa budgetvinet - enligt vinexperten Marie Oskarsson

2391 Collevite Falerio Pecorino 2017 (2391), 79 kr

Från Marche i Italien, är vinet som alla gillar – citruspiggt, soligt och semestersmakande. Passar till fiskgrytan, kycklingsalladen och de vietnamesiska vårrullarna.

Spara dina favoritviner i vår vin-app

Om du vill spara ner dina favorit­viner och lägga till i inköpslistan rekommenderar vi att du laddar ner vår Vinapp. Där finns alla betyg på ett och samma ställe. Över 1600 viner!

appen kan du söka på land, pris och betyg. Våra vinprovare har testat och betygsatt hela Systembolagets ordinarie sortiment! Här laddar du ner appen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!