<p>Personalmatsalen &auml;r en vanlig plats att &auml;ta sin lunch p&aring;. </p>

Personalmatsalen är en vanlig plats att äta sin lunch på.

Foto: Jan Wiridén

Billigaste lunchen finns i Malmö

Lunchprisindex för första halvan av 2009 har kommit. I Stockholm är lunchen dyrast men i Malmö kan du äta för 59 kronor.

Trots lågkonjunktur och ekonomisk kris under första halvan av 2009 så märks inte det av på lunchrestaurangerna. I genomsnitt kostar en lunch 74,30 kronor, jämfört med 72,10 kronor 2008. Och det är i huvudstaden du hittar den dyraste lunchen.

- Stockholm kan vara dragloket för den totala ökningen, säger Patrik Smede, vd på Gastrogate som har tagit fram siffrorna. I Stockholm kostar lunchen i genomsnitt 75,70 kronor.

Beror på personalkostnader

Orsaken till att priserna hela tiden ökar kan vara löneutvecklingen, som ständigt ligger på en hög nivå på grund av avtal, och råvarupriserna som stigit.

Det billigaste lunchkvarteret i hela landet heter Möllevången och ligger i Malmö, här hittar du en lunch för 59,90 kronor. Örebro var Sveriges billigaste lunchstad där genomsnittspriset för en lunch ligger på 63 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!