Biff à la Lindström steg-för-steg

Biff à la Lindström är en svensk specialitet, som troligen har ett ryskt ursprung. Det är goda saftiga biffar, som smakar gott med en öl till.

Receptet hittar du här nedan. I bildspelet finns instruktionerna.

Biff à la Lindström

4 portioner, cirka 45 minuter

3/4 dl havregryn

1 msk potatismjöl

1 1/2 dl vatten

1 msk kalvfond

1 ägg

1 tsk salt

2 krm svartpeppar, nymald

1 gul lök

400 g nötfärs

1 dl inlagda rödbetor, finhackade

2 msk kapris, finhackad

2 msk smör

Sås:

2 dl vatten

2 msk kalvfond

1 1/2 msk brun redning, Maizena

salt, svartpeppar

1 Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla, cirka 10 minuter. Blanda ner ägg, salt och svartpeppar.

2 Skala och finhacka löken. Stek den i lite smör utan att den tar färg, cirka 2 minuter. Låt den svalna och blanda sedan ner den i havregrynsblandningen.

3 Vänd ner nötfärs, rödbetor och kapris i lökblandningen och blanda väl.

4 Rulla färssmeten till 8 jämnstora bollar och platta ut till biffar, cirka 1 1/2 cm tjocka och lägg dem på smörpapper.

5 Hetta upp smör på god värme och stek biffarna, några i taget, cirka 3 minuter på varje sida. Lägg upp på serveringsfat.

6 Blanda vatten och kalvfond i en kastrull. Red av med brun redning. Låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tips! Vill man inte ha en redd sås är det gott med brynt smör till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!