Foto: Colourbox.

Beställ en öl

Trött på utbudet på Systemet? Testa Systemet istället!

Det är fantastiskt vad lite planering kan göra! Planera rätt och du utvidgar ditt öluniversum snabbt och enkelt. Verktyget heter beställningssortimentet!Ja, du har
säkerligen hört talas om det men kanske inte testat det. Gör det, det kan förändra din ölvärldsbild radikalt.Hur gör man då?

1. Gå till Systembolagets hemsida, klicka på varuknappen för öl och klicka sedan på fliken för beställningssortimentet.

2. Leta fram dina NYA favoriter, skriv ned varunumren på det som verkar intressant och gör sedan beställningen på Systembolaget nästa gång du är där. Sedan är det bara att gå hem och vänta!3.
Ett telefonsamtal berättar att dina öl har kommit och du hämtar dem och betalar i butiken.

Ett exempel: du gillar tysk öl. Du gillar det så pass mycket att du testat alla flaskor som finns på ditt lokala bolag och även testat nyheterna som trillar in med jämna mellanrum. I det ordinarie utbudet på Systembolaget så finns det omkring 25 tyska öl och du har koll på alla. Kollar du däremot i beställningssortimentet så har du plötsligen upp mot 50 nya bekantskaper att göra! Inte så illa!Ett annat exempel;
Norge. Norrmännen har ju det aktade bryggeriet Nøgne Ø och i ordinarie utbudet så finns det i skrivande stund bara ett öl att hitta - en julöl som ligger kvar och skvalpar på ett 20-tal Systembolag runt om i Sverige. Använder man sig av beställningssortimentet så kan man däremot hitta 9 olika; bland annat saison, bitter, imperial brown ale, imperial stout med flera. Plötsligen har man ett fantastiskt utbud från det norska bryggeriet!

Nackdelarna då?Planering.
Det tar några dagar eller till och med veckor innan din beställning landar i din butik.Volym.
Du kan oftast inte beställa en flaska utan du måste beställa flera, oftast ett flak eller en back. Är det då en öl som du inte gillar så har du ett öllager som du inte kan njuta av. Tips! Beställ med några kompisar!Varan tar slut.
Ja, ibland får du inte varan som du beställt. Det kan ha tagit slut hos bryggeriet och då får du ju inte varan helt enkelt.

Så flinkt är det att vidga ölvyerna - lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!