Baka med fröer är kul, gott och nyttigt – här är de bästa recepten!

Att baka med fröer är både kul, gott och hälsosamt. Här kommer en rad supergoda recept som inte bara är goda utan nyttiga också!

Genom att blanda in fröer och kärnor när du bakar får du bröd som både är saftigare och smakar godare! Du vet säkert också att det är nyttigt att äta fröer och kärnor men vet du varför?

Är du orolig för ditt kolesterolvärde? Linfrön innehåller fleromättade fettsyror som hjälper till att sänka det farliga kolesterolet och höja det bra.

Tycker du det är svårt att få i dig tillräckligt med Omega III? Fisk är inte enda lösningen, linfrön är en superbra vegetarisk källa till Omega III som sänker blodtrycket, förebygger hjärt- och kärlsjukdomar plus bröst-, prostata- och tarmcancer.

Järn är något många av oss har brist på, särskilt yngre kvinnor. Testa att antingen blanda pumpakärnor i degen eller dekorera brödet med dem - de innehåller inte bara järn, utan också zink, magnesium och fosfor.

Äter du enligt Low carb? Psylliumfrön är perfekta för dig, de innehåller varken kolhydrater eller fett. Däremot innehåller de massor av fibrer, så en näve frön i bröddegen eller på morgongröten är ett snabbt sätt att få i sig mer fibrer.

Folater är nödvändiga för att kunna bilda röda blodkroppar

Alltså finns det en massa orsaker att baka med fröer och kärnor  men den främsta orsaken är framför allt - smaken.

Prova våra recept och se själv vad du tycker!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!