Baka för klimatet

Den 26e mars uppmanar WWF oss att släcka ner. Till årets Earth hour har Årets Konditor 2011, Roy Fares, skapat en särskild bakelse. Vi har receptet.

På Earth hour-kvällen den 26 mars uppmanas svenskarna och resten av världen att symboliskt släcka lamporna under en timme för klimatet.

Nu har Earth hour fått en särskild bakelse, skapad av Roy Fares - årets konditor 2011.

- Jag använder alltid ekologiska råvaror som är i  säsong så långt det är möjligt. Nypon är en god och nyttig men  underskattad ingrediens som har hamnat lite i skymundan, som jag ville  lyfta fram. Bakelsen är gjord med kärlek och med omsorg för miljön och  klimatet, säger Roy Fares.

Redaktionen antar att den inte är tänkt att bakas under själva klimattimmen - såvida du inte släcker lamporna i ugnen.

Bakelsen kommer att finnas på konditorier runt om i Sverige.

Här hittar du receptet > 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!