Foto: Helén Pe

Asiatisk nyårsmeny

Vi firar in det nya året med en snegling mot det asiatiska köket. Friskt syrligt, knaprigt och glassigt. Dukningen går i glimmande guld, grönt och vitt. Gott slut!

Gott nytt år med asiatisk festmat! Här är hela nyårsmenyn:

Förrätt: 

Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm

Foto: Helén Pe

Att dricka till pilgrimsmusseltartar:

Pol Roger Brut Réserve (7549) Frankrike, 389 kr. Frisk och aptitretande champagne. Ren, stram frukt, citrus, mineraler och bröd i den eleganta smaken.

Alkoholfritt: P.Lex Pure (1971) Italien, 55 kr. Friskt, piggt med pärlande, lätt aromatisk och något söt smak med drag av citrus, druvor och päron.

Varmrätt:

Tournedos med asiatisk sallad och jordnöts­dressing  Foto: Helén Pe

Att dricka till tournedos:

Zenato Merlot 2010 (32224) Italien, 139 kr. Rött vin med fyllig, fruktig framtoning. Inslag av blåbär, korinter, örter.  Fin, mjuk avslutning.

Alkoholfritt: Jacob’s Creek UnVined Shiraz 2013 (1994) Australien, 59 kr. Alkoholfritt rött vin med mjuk, fruktig smak. Inslag av mörka bär och ­vanilj. Lätt sötma i eftersmaken.

Dessert:

Pistaschglass med ­granatäppelsirap, ­amarettokokta aprikoser och mochi

Foto: Helén Pe

Att dricka till desserten:

Moscatel de Setúbal 2008 (8117) Portugal, 65 kr (37,5 cl). Starkvin med god sötma. Inslag av torkad frukt, nötter, knäck och apelsiner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!