Foto: Joel Wåreus (matbild)

Årets kock – här är 5 fantastiska recept från 5 vinnare

Många vinnare av prestigetävlingen Årets Kock har bjudits in till Allt om Mat:s provkök under åren. Här är fem oförglömliga matminnen, inklusive recept, skapade av stjärnkockarna Fredrik Eriksson, Gustav Trägårdh, Viktor Westerlind, Tom Sjöstedt och Thomas Sjögren.

Godaste påsksillen

Foto: Joel Wåreus

FREDRIK ERIKSSON Årets Kock: 1987. Gör idag: Driver Långbro värdshus i Älvsjö och restaurangen på Nationalmuseum i Stockholm. Maträtt: I nr 4 2013 publicerade vi Fredriks påskbuffé där bland annat receptet på citron- och gurksill blev en klar favorit. Fredrik har kallats fiskkocken och det med den äran.

Fenomenal röding

Foto: Per-Erik Berglund

TOM SJÖSTEDT Årets Kock: 2008. Gör idag: Driver den rosade restaurangen Lilla Ego i Stockholm tillsammans med Daniel Räms. Maträtt: I nr 3 2006 (före vinsten) lagade Tom Sjöstedt "Ugnsbakad röding med blomkålspuré och skogschampinjoner". Så fantastiskt gott!

Drömgod vegorisotto

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

THOMAS SJÖGREN Årets Kock: 2015 Gör idag: Driver Skärets Krog, Skärets Café och Smögens Bageri i Smögen och Loftet i Hunnebostrand. Sommartid även krogen Hampholmen utanför Kungshamn. Maträtt: Thomas Sjögren lagade gröna rätter i nr 13 2015. Vi bara älskade receptet "Krämigt matvete med broccoli, parmesanost och krispig ostronskivling"

Resträtt extra allt

Foto: Linda Preditis

VIKTOR WESTERLIND Årets Kock: 2009. Gör idag: Kock på lyxkrogen Frantzén i Stockholm som har belönas med tre stjärnor i Michelinguiden. Maträtt: I nr 1 2013 gjorde Viktor Westerlind ett jobb med rester; både smarta och jättegoda rätter. Vi gillade särskilt "Bibimbap med revbensspjäll, sesam, soja och brynt smör"

Perfekt bjudmat

Foto: Agneta Thorsén

GUSTAV TRÄGÅRDH Årets Kock: 2010. Gör idag: Köksmästare på restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Maträtt: I en vårmeny i nr 6 2010 fanns "Kyckling med lufttorkad skinka, spenatröra och svamprisotto" som säkert många blivit bjudna på. Helt perfekt festmat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!