Årets glögg från Blossa 2014

Blossa 14 är här. Årets glögg från Blossa kommer i en lila flaska som ska föra tankarna till Provence. Redaktionen har smakat.

Jul 2014. Årets glögg från Blossa smakar soltorkad lavendel. Inspirationen kommer från "de violetta dalgångarna i Provence". Flaskan är försedd med violetta ränder mot lila bakgrund, och ska föreställa ett stiliserat lavendelfält.

Såhär beskrivs årets glögg:

"Blossa 14 är som tidigare år gjord på en vinbas och i år har ett franskt, torrt vitt vin med hög syra blandats med ett modernt Muscatvin från Spanien. Vinblandningen har fått mognadslagra i drygt en månad och sedan kryddats med glöggsprit och lavendelsprit. Slutligen har den sötats med socker och akaciahonung."

- Resultatet är en frisk och balanserad glögg som passar bra till såväl klassiska glöggtillbehör som mer matiga tilltugg som lagrade ostar och lufttorkad skinka, säger Maria Snitting på Blossa.

Redaktionen testar årets glögg

Lavendel är en smak som lätt för tankarna till mormors garderob. Så är det där Blossa 14 hamnat? Nej. Vi anar en lätt ton av lavendel. Inte påträngande eller störande, mer som en förnimmelse. Glöggen har fin smakbalans, känns inte parfymerad eller stickande utan mer som en lätt blommande smekning ovanpå glöggbasen. Innehållet smakar mycket bättre än den ilsket lila flaskan, tycker vi.

Nyheter för i år är även Blossa Frisk, en lätt vit vinglögg med fläder och citrus och Blossa 4,7 % - en röd lätt vinglögg med lägre alkoholhalt.

Minns du smakerna? Här är listan på alla Blossa-smaker sedan årgångsglöggens första år 2013.

Blossa 14 finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober och kostar 97 kr.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!