Nu när påsken är över kan det vara så att det har blivit en del ägg över efter alla påskluncher och -middagar. Men eftersom ägg är lite svåra att öppna upp och sen stänga igen har du här ett snabbt tips på hur du kan ta reda på om äggen hemma i kylskåpet fortfarande kan användas eller om de är för gamla.
Bonustips:
Hur länge håller ägg?
I rumstemperatur håller ett ägg 28 dagar från kläckningen. I kylskåp hållet det två till tre månader, särskilt om man lägger äggen med den spetsiga delen nedåt.
Hårdkokta ägg ska förvaras i kylen och bör förbrukas inom 5–7 dagar.
Nyhetsbrev
Få Allt om Mat:s exklusiva nyhetsbrev
Senaste läsningen direkt i din mobil
Avsluta när du vill
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.