Sesambakad laxbit med fräscht grönt är perfekt att bjuda många på – och enkel att laga, utan matos.
– Den är både snygg och god, passar både till vardag och fest. Och fisken blir helt underbart mjäll tack vare att den är
i ugnen så pass kort tid i låg temperatur, säger Anna Förster.
Anna Förster har varit redaktör för flera av böckerna med samlade recept från serien Fredagsgourmet i tidningen ”Allt om mat”. Tonvikten ligger på att det ska vara en njutning att äta maten och inte ta så lång tid. Receptet med sesambakad lax är framtaget av Astrid Abrahamsson. Anna Förster brukar när hon gör det själv göra mer apelsinsås, inte bara några droppar, och servera vid sidan av.
– Och så använder jag vanlig juice, inte koncentrerad.
Och Anna finhackar aldrig ingefära längre utan sköljer den bara noga och river ned den med skal.
– Det gör att det här receptet går ännu snabbare…
Viktigt är dock att använda japansk soja, inte den kinesiska varianten, för att få den rätta cherrytonen till fisken.
Så lagar du Annas festlax
Läcker laxbit med rödlök och apelsinsmördroppar