Älskade kladdkakan!

Gör en tio-i-topp-lista på favoritkakor, och brownies seglar in som chokladstinn och överlägsen etta! Så självklart är kladdkakan värd en egen kokbok och den har Inger Wikholm skrivit.

Vad är hemligheten bakom kladdkakans enorma popularitet? Kanske att den är så enkel att baka. Egentligen finns det bara en enda regel att komma ihåg, enligt Inger Wikholm författare till den nya boken "Brownies" (Ica förlag).

– Håll koll på gräddningstiden! Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.

– En brownie som gräddats lite för länge förvandlas raskt till en ordinär (men god) chokladkaka. Ingen ugn är den andra lik så du måste pröva dig fram.

Vilken typ av choklad man vill ha i sin brownie är förstås en smaksak.

– I mina recept anger jag oftast mörk choklad och då menas choklad med hög kakaohalt. Själv tycker jag att den med 70 procent kakao är godast, berättar Inger Wikholm (bilden).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!