Alkohol på studentmottagning?

Vi ska hålla studentmottagning för vår dotter och tänkte bjuda på buffé och bål. Hur gör vi som föräldrar om någon blir alltför berusad? Etikettdoktorn, Mats Danielsson ger råd.

Studentmottagning och alkohol?

Vi ska hålla studentmottagning för vår dotter och vill bjuda på buffé och bål. Jag är rädd att en del av hennes kompisar ska bli allt för berusade. Kan man be dem att sluta dricka om det händer? Eller är det fult att tala om för gäster hur de ska uppföra sig. De är trots allt 18 och vuxna människor.

Etikettdoktorn svarar:

Givetvis kan man som ”mer” vuxen alltid sätta gränser och säga till om någon blir alltför berusad. Men då är det redan försent så mitt råd blir att du antingen serverar vid bordet eller har en bar där någon äldre serverar. Då blir det mer kontroll över alkoholintaget och man kan diskret säga till att ”nu ska det nog inte vara mer på en stund”. /Mats Danielsson

 

Onlinekurs i vett och etikett

Vad gör man om en gäst blir alltför berusad under en fest? Den frågan får svar i Edward Bloms och Allt om Mats nya onlinekurs i vett och etikett.

– Etikett inte tråkigt! Tvärtom! Det är ett socialt smörjmedel som gör att alla kan känna sig lugna och trygga. Då kan de släppa loss, och då blir festen riktigt rolig! Läs mer och köp kursen här!  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!