Adventsmeny med norrländskt skimmer

Till 1:a advent bjuder vi på krämig kantarellsoppa med spröda löjromsticks, en välmarinerad älgstek i gott sällskap och slutligen ljuvlig hjortronparfait.

Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt pasande drycker till alla tre rätterna:

Till soppan:

St Hallett Poachers Blend Semillon Sauvignon Blanc Riesling 2009 (6347) Australien, 79 kronor.

Vitt vin med läcker smak av tropisk frukt, päron och citrus. Frisk, aptiterande fruktsyra.

Till varmrätten:

Croze-Hermitage Les Launes 2008 (2800) Frankrike, 139 kronor

Ungt och smakrikt rödvin med mörk frukt, violer, kryddor och örter i smaken. Lång, rik eftersmak.

Till desserten:

Lakka Hjortronvin (3740) Finland, 86 kronor

Tydlig smak av hjortron och fint balanserad sötma. Serveras väl kyld.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!