8 spännande nyheter på ölhyllan

Här är åtta vitt skilda öl från hyllan med nyheter. Och allra mest originellt är förstås bananölet!

Wells Banana Bread Beer (1539) 5,2 %, Storbritannien, 23:90 kr (50 cl)

• Apart men riktigt mumsigt när man väl vant sig vid den fylliga smaken av banan, parat med lite fruktkaka och liten beska. Knappast en törstsläckare eller något att dricka till maten, men klart njutbar att sippa när höstmörkret sänker sig.

Paulaner Oktoberfest Bier (11250) 6 %, Tyskland, 20:90 kr (50 cl)

• Ett berömvärt traditionellt tyskt oktoberöl med örtig smak, ihop med både honung och citrus. Liten sötma, märkbar beska och behagligt fylligt. Utmärkt att släcka törsten med eller som måltidsdryck.

Sharp's Harvest Ale (1637) 5 %, Storbritannien, 24:50 kr (50 cl)

• En ljuvligt fyllig och humlearomatisk ale som trots mycket beska har en fyllig smak av mörkt bröd och aprikoser. Suverän till en rejält fyllig köttgryta.

Strong Suffolk Vintage Ale (89600) 6 %, Storbritannien, 27:90 kr (50 cl)

• Genom en rent knäckig smak, med både smörkola och riktig gammaldags julknäck, har den här mörka alen en fyllig smak med lång efterbeska. Aningar av lakrits dessutom. Bra sällskapsdryck utan konkurrenter för smaklökarna. 

Seven Giraffes (1665) 5,1 %, Storbritannien, 23:90 kr (50 cl)

• En ljus ale som nästan kunde vara en lager. Med en tydlig beska som harmonierar fint till smaken av fläder och citron. Humlearomatisk, fruktig och riktigt bra törstsläckare. Bjud den till någon som säger sig inte gilla ale - till husmanskost.

Innis & Gunn Rum Cask Oak Aged Beer (11598) 7,4 %, Skottland, 21:90 kr (33 cl)

• Det skotska bryggeriet som kom på att lagra öl på whiskyfat prövar nu romkaggar. Lite nötig smak med aningar av både vanilj och torkad frukt. Ingen törstsläckare, men utmärkt till en tårtbit!

Brooklyn East India Pale Ale (1688) 6,9 %, USA, 22:90 kr (35.5 cl)

• Det lilla bryggeriet i New York, vars andra största marknad efter USA är Sverige, experimenterar med en stark ale med mycket nötter och bröd i smaken. Intressant men inte mästerlig som bryggeriets lageröl. Prova till stekt falukorv.

 Störtebeker Bock-Bier (11599) 6,5 %, Tyskland, 14:90 kr (33 cl)

• Kraftigt och fylligt öl, nästan lite svag alkoholstyrka för att vara en bock. Mycket knäck, örter och sirapslimpa i smaken. Ändå lättdrucken och lite lömsk som törstsläckare. Prova med en smakrik ölkorv därtill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!