Chokladhotellet i Italien.
Chokladhotellet i Italien.

5 chokladhotell att fira alla hjärtans dag på

Älskar du choklad? Fira alla hjärtans dag på ett hotell som tar din söta passion på allvar. Spana in de här chokladhotellen.

1. Hotel Sacher, Wien, Österrike.

Det femstjärniga hotellet grundades 1876 och är  bland annat känt för sin Sachertårta. Denna tårta är en av Österrikes  mest karaktäristiska desserter och stolthet,  en chokladkaka med aprikosfyllning. Det sägs att tårtan serverades av  hotellets grundare, Papa Sacher, redan år 1832. Hotellets café, Café Sacher Wien, bjuder  på en typisk wiensk atomsfär och är en perfekt plats att dela en  romantisk tårtlunch på den 14:e februari.

2. Etruscan Chocohotel, Perugia, Italien

Foto: MASSIMO MARINI

Etruscan Chocohotel är helt tillägnat choklad - både inredning och  rumsnyckel inspirerade av den klassiska rutiga chokladkakan.  På Etruscan är det i princip bara poolen som inte är fylld av choklad. Hotellfrukosten består  av både söta välsmakande pajer, croissanter, frukt, Nutella (såklart)  och massor av frukostmat på temat choklad.

3. Du Cadran, Paris, Frankrike.

Hotel  Du Cadran ligger bara några minuter från Eiffeltornet och  Champs-Elysées. Du  Cadran har en egen chokladbar, och  här är alla gäster välkomna att ta ett litet pit stop innan de beger  sig ut på äventyr i kärlekens stad. 

4. The Chocolate Boutique  Hotel, Bournemouth, England.

The  Chocolate Boutique Hotel får du choklad serverad varje dag  på ditt rum, och en morgon bara måste du testa hotellets kända  chokladpannkakor. Ett annat tips är att boka hotellets Alla hjärtans  dag-paket där en belgisk chokladfontän kommer i sällskap av jordgubbar,  marshmallows, chokladrån och en flaska Cava.

5. Rosas & Xocolate, Merida, Mexiko.

Rosas  och Xocolate Merida Hotellets  specialitet är chokladterapi. En kroppsvård som sägs utnyttja kakaons  helande egenskaper för att öka ditt mentala och fysiska välbefinnande.  Behandlingen blandar en speciell typ av choklad  med olika oljor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!