5 anledningar att besöka Vegomässan i år

Äntligen dags för Vegomässan! Perfekt för dig som redan väljer vego eller om du är nyfiken på en grönare livsstil och vill hitta inspiration. Vi har listat 5 anledningar till att besöka mässan i år.

1. Smaka, se och köp - hitta dina vegofavoriter

På mässan i år finns över 100 utställare. Vilket gör det till ett perfekt tillfälle att smaka, se och köpa alla fantastiska vegoprodukter som finns och ta del av de senaste vegonyheterna.

2. Mat från prisbelönt vego-restaurang

Mässrestaurang i år är prisbelönta Taku-Taku. I slutet av januari vann de priset "Fast Casual" i årets Fast Food Awards och de blev nyligen nominerade till DN:s gulddraken 2018. Utomhus kommer det att finnas en food court med food trucks och andra mataktörer, som bland annat kommer att servera bönkebab, seitanrulle, indiska samosas, veganska dumplings och sallader.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

För den sötsugna finns bland annat Vegomässans egna café som kommer att duka upp mängder av olika bakverk som macarons, bakelser och biskvier. Även flera glassföretag kommer att finnas på plats för att fira in sommaren.

3. Sveriges första vegetariska kocktävling

En av de speciella saker som händer på mässan i år är en tjuvstart för Sveriges första helt vegetarisk kocktävling. Det är Vegetariska Kockars Förening som anordnar Plantable Cooking Contest för första gången.

Finalen sker i augusti men på mässan tävlar fyra välmeriterade kockar om titeln Mässans bästa kock. 

4. Massor av intressanta föreläsare

Patrik Baboumian som är vegan och en av Tysklands ledande Strongman-atleter

Fiona Oakes, djurrättsaktivisten, som förutom att driva ett djurhem har tre olika världsrekord i maraton

Petra Cavini -  matinspiratören som gick från att vara en köttälskande ekonomiassistent till att bli en yrkesverksam vegankock.

Djurrättsalliansens talesperson Malin Gustafsson berättar om ett av Djurrättsalliansens senaste avslöjanden och etologen Lena Lindström pratar om djurs naturliga beteenden och vad de utsätts för inom industrierna.

Reklam från mejerinäringen ger oss bilden av mjölk som ett livsnödvändigt och hälsosamt livsmedel. Stämmer den bilden?

Veganism, barn och föräldraskap. Praktiska tips om allt från dagis, skola, kalas och tonårsrevolt men också tankar om hur vi kan stärka barnen i deras omtanke och kärlek för djuren utan att väcka negativa känslor för icke-veganer.

5. Filmvisning - The End of Meat

I filmen The End of Meat utforskar filmskaparen Marc Pierschel världen efter köttet. Vilka effekter skulle en värld helt utan kött ha på miljön, djuren och oss själva?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!