Foto: Leva och Bo

4 goda ale i brittisk anda

Numera kommer många helt oamerikanska öl från USA. Som den här samlingen ale i bästa brittiska tradition. Ölexperten Lasse Råde tipsar dig om veckans godaste öl.

BETYG 5/5

Sierra Nevada Celebration Ale 2010 (11110) 6,8 %, USA, 27:90 kr (35

cl)

Flera olika sorters amerikansk humle och dito maltsorter är grunden till den här lika fylliga som beska, runda och mjukt balanserade säsongsbrygden - kanske till och med en aning mustigare än förra årets upplaga. Nötig, med lite ljus choklad och citrus. Fantastisk till fiskgryta.

BETYG 4/5Sierra Nevada Pale Ale (1525) 5,6 %, USA, 22:90 kr (35 cl)

Ljusast i samlingen. Smakar ändå mycket knäck - brödig med en markant humleton och lite aprikos och en aning av honung. Stor stringent beska. Prova till kryddigt grillat kött.

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA (11528) 7,2 %, USA, 24:90 kr (35

cl)

Starkast av ölen från det lilla bryggeriet i Nevada. Också med mycket knäck men även fruktkaka och aprikos i smaken. Inslag av pors och en rent bitande beska. Mäktig - sippa försiktigt till en ölkorv eller två.Red Seal Ale (1503), 5,6 %, USA, 22:40 kr (flaska 35,5 cl)

En knäckig ale med kraftig beska som balanseras fint mot den humliga smaken av kola, frukt och apelsinskal. Ingen törstsläckare, men god till inte alltför kryddig mat. Lasse Råde

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!