ANNONS

Innehåll från Pågen

Foto: Per Ranung

3x topping till grillfesterna

Satsa på färskt korvbröd och goda toppingar när du ska servera korv med bröd till familj och vänner. Sötsyrligt, fräscht krämigt eller salt och knaprigt – vilken blir din nya favorit?
En fräsch gurktzatsiki är gott för både stora och små. Foto: Per Ranung

Gurktzatsiki

Gurktzatsiki passar bäst till lammkorv och vegokorv.

8 Pågens färska korvbröd

1/2 stor gurka

3/4 tsk salt

1 liten vitlöksklyfta

1/2 tsk rivet limeskal

2 msk hackad mynta

1 msk majonnäs

1 dl grekisk yoghurt

1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

1. Kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Lägg ut dem på skärbrädan och strö på salt. Låt gurkan ligga ca 10 min. Lägg ett hushållspapper över gurkan och sug upp gurksaften.

2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ner gurka, vitlök, limeskal, mynta och majonnäs i yoghurten. Krydda med peppar.

3. Grilla bröden och korvarna och servera med gurktzatsikin.

Snabbpicklade tillbehör är en rolig och god topping. Rödkålen och äpplet gör det dessutom mer färgglatt. Foto: Per Ranung

Picklade senapsfrön, äpple och rödkål

Tillbehören är lite sötsyrliga och passar bra till alla slags korvar.

8 Pågens färska korvbröd

2 påsar gula senapsfrön (à 28 g)

1 dl ättiksprit (12 %)

2 dl strösocker

3 dl vatten

1 grönt syrligt äpple

1 klyfta rödkål, 100 g

1 krm salt

Gör så här:

1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Häll hälften

av lagen i en skål. Lägg ner senapsfröna i kastrullen och koka ca 5 min.

2. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor och lägg i ättikslagen. Strimla kålen och strö på salt. Låt stå ca 10 min, då mjuknar kålen och blir saftig.

3. Grilla bröden och korvarna och servera med picklade senapsfrön, äpple och rödkål.

Om du vill hotta upp den rostade löken är detta strössel perfekt! Foto: Per Ranung

Rostat strössel

Strösslet passar till kryddstarka korvar, gärna chorizo och även veganska.

1/2 dl rostade och saltade cashewnötter

1/2 dl rostad majs

1/2 dl rostad lök

1/2 tsk chiliflakes

koriander

Gör så här:

1. Hacka nötter, majs och lök och blanda med chiliflakes.

2. Grilla bröden och korvarna. Lägg på strösslet och koriander.

Läs mer om Pågens färska korvbröd här!

Så här enkelt gör du toppingarna, se filmen nedan!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Pågen och ej en artikel av Allt om Mat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!