Foto: Madeleine Landley

3 enkla recept på plockmat – för en lyxigare vardag

Fredagsmys och helgmiddag i all ära, plockmat är det nya – snabbt, enkelt och en riktig vardagslyx! Vi lät några av våra populäraste matbloggare sätta ihop en plocktallrik som förvandlar vardagskvällarna till vardagslördag.

Plockmat behöver inte vara grönsaker i stavar och inte heller en dignande buffé, tre smarta recept kan även bli en riktigt god middag. Tillsammans med Crème Bonjour bad vi Zeinas Kitchen, Lesscarbs-Fanny och Landleys Kök att ta fram plockmatsrecept med spännande smaker från färskost för nya vardagssmaker. Recepten kan lagas till många, eller avnjutas i lugn och ro med familj och vänner.

1. Färskost istället för äggstanning är upptakten till den här kantarellpajen signerad Zeinas Kitchen. Pajen går snabbt och är enkel att laga, så vi misstänker att det blir en storfavorit på plocktallriken. Här hittar du receptet på smördegspaj med Crème Bonjour kantarellost.

2. Lesscarbs-Fannys har alltid varit såld på tapas. Därför är plocktallriken en självklar del av hennes middagar, även på en torsdag. Hennes färskostbollar har bara två (eller tre) ingredienser och är en favorit. Här hittar du receptet på färskostbollar.

3. Laxrullar hör plocktallriken till. Landleys Köks laxsnurror ger en spännande tvist med lufttorkad skinka och gräslöksost. De är lyxiga, superenkla och smakar underbart. Nu kan festen börja! Här hittar du receptet på Laxsnurror med lufttorkad skinka och Crème Bonjour gräslöksost.

Här hittar du fler spännande recept med färskost.

 

window.Fusion.Category="creme_bonjour_2017";window.Fusion.adServer="fusion.bonniertidskrifter.se";window.Fusion.callUserStats("13539985", window.Fusion.Category);

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!