11 läckra desserter att bjuda på till midsommar

Fixa en riktigt god efterrätt till midsommar! Här har vi samlat flera varianter av jordgubbstårta, marängbakelser, pajer och cheesecake. Se recepten här nedan och hitta din favorit!

Här är våra bästa recept på midsommartårtor och annat gott som riktigt får det att vattnas i munnen – och som definitivt blir ett perfekt avslut på midsommarbuffén.

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar och lime

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar och lime blir en perfekt midsommartårta. Blir det tårta över går den bra att frysa.

Se recept här.

Foto: Lisa Björner

Jordgubbspaj  med passionskräm och dulce de leche

Jordgubbspaj med en pajdeg med brynt smör och fyllning med kolasmet, passionsfrukt och jordgubbar är en perfekt efterrätt - helt underbart gott!

Se recept här.

Jordgubbspaj med passionskräm och dulce de leche. Foto: Per Ranung

Marängbakelser med jordgubbar och rabarbersmörkräm

Dessa marängbakelser med rabarbersmörkräm, jordgubbar och vispad grädde är en perfekt sommardessert. Tänk att få en alldeles egen jordgubbstårta till midsommar!

Se recept här.

Recept på marängbakelser med rabarbersmörkräm, jordgubbar och vispad grädde. Foto: Charlie Drevstam

Kompott på jordgubbar och rabarber med limeyoghurtgrädde och kaksmul

Härlig kompott med rabarber, jordgubbar och kaksmul. Kan det bli en godare dessert? Vi garnerade med förgätmigej för en extra sommarkänsla.

Se recept här.

Foto: Ulrika Ekblom

Maräng- och jordgubbstårta

Den här maräng- och jordgubbstårtan med röd apelsinmousse och lime kan förberedas i god tid innan festen. Baka marängtoppar för garnering och förbered moussen dagen före. Moussen kan även frysas innan den vispas upp. Vi valde att köpa marängbottnarna och bakade istället små rosa maränger till garnering.

Se recept här.

Maräng- och jordgubbstårta med röd apelsinmousse och lime. Foto: Ulrika Pousette

Smulpaj med rabarber och vit choklad

En god smulpaj med rabarber, vit choklad och mandel. Ju spädare och rödare rabarber, desto godare och vackrare rabarberpaj. Det här är en extra festlig rabarberpaj som passar utmärkt som dessert på midsommar.

Se recept här.

Foto: Lina Eriksson

Flädercheesecake

Cheesecake med fläder är en sommartårta som förgyller alla tillfällen. Cheesecaken går utmärkt att baka i förväg och frysa in.

Se recept här.

Pynta din flädercheesecake med jordgubbar, mynta och tusensköna (går bra att äta!). Foto: Ulrika Pousette

Klassisk midsommartårta med jordgubbar

Baka en klassisk jordgubbstårta som aldrig blir omodern. Den här sommartårtan tar man gärna en extra bit av. Gör tårtan i god tid så att den hinner safta till sig i kylskåpet över natten. Perfekt till både midsommar, födelsedagsfesten och sommarfikat.

Se recept här.

Foto: Hanna Wikström

Kärleksmums

Kärleksmums kallas också mockarutor eller chokladrutor. Baka kärleksmums i långpanna och det räcker till många. Det här är en uppdaterad version med extra mycket chokladsmak!

Se recept här.

Kärleksmums med extra mycket chokladsmak! Foto: PER RANUNG

Jordgubbstårta med persikokompott

Jordgubbstårta med persikokompott är saftig och passar perfekt efter midsommarmaten.

Se recept här.

Foto: Emmy Lundström

Minicheesecake med jordgubbar

Vit choklad och citrus samsas i den här snabb­gjorda minicheesecaken med jordgubbar. Lika god med hallon eller blåbär som med jord­gubbar.

Se recept här.

Foto: Lina Eriksson

Läs också: Fryst cheesecake med rabarber och syrén

Läs också: Fixa en läcker midsommarlunch i sista stund!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!