Foto: Respektive producent.

10 toppar från Argentina

Argentina har framtiden för sig, i varje fall vad det gäller vinet. Testa våra 10 tips.

Argentinske Nicolas Catena valdes 2009 till "Man of the Year" av den internationella vintidningen Decanter - se det som ett bevis på att Argentinas viner är att räkna med i allra högsta grad.

Argentina har gått från volymproducent till volym- och kvalitetsproducent de senaste 20 åren och producerar idag viner som är i världsklass, många internationella vinproducenter har lockats till landet och hjälpt till att utveckla både kompetens och marknader.

Och det kan vi tacka för - i Sverige ökade våra köp av argentinskt vin med nästan 10 % under 2009, Argentina ligger på nionde plats i popularitetsligan hos vinköparna, mest är det de röda vinerna som hittat hem men fler och fler köper de vita vinerna också.

Argentina odlar både inhemska och internationella druvor - bland de egna är det framförallt malbec och torrontes som rönt störst framgångar, antingen i ensamt majestät eller i kombination med andra.Det viktigaste
distriktet heter Mendoza som producerar omkring 60 % av vinet, följt av distriktet San Juan som står för omkring wn fjärdedel av vinerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!